nieuws

Crisis zet bedrijven aan tot efficiency veiligheidsniveau

Geen categorie

Bij grote ondernemingen staan de budgetten door de crisis weliswaar onder druk, maar nergens worden concessies gedaan aan het veiligheidsniveau. Bedrijven proberen hun safety en security zo efficiënt mogelijk te regelen. Het voorkomen van imagoschade, het continueren van de eigen bedrijfsvoering én de invloed op de omzet zijn daarbij de belangrijkste drijfveren. Dat blijkt uit […]

Bij grote ondernemingen staan de budgetten door de crisis weliswaar onder druk, maar nergens worden concessies gedaan aan het veiligheidsniveau. Bedrijven proberen hun safety en security zo efficiënt mogelijk te regelen. Het voorkomen van imagoschade, het continueren van de eigen bedrijfsvoering én de invloed op de omzet zijn daarbij de belangrijkste drijfveren. Dat blijkt uit marktonderzoek dat Siemens Building Technologies onlangs deed naar trends en behoeften rond safety en security.

Het onderzoek richtte zich op 26 grote ondernemingen in de sectoren Defensie, Havens en Luchthavens, Industrie, Openbaar vervoer, Gezondheidszorg, Overheid, Leisure en Logistiek en geeft antwoord op vragen als 'Wat willen bedrijven en instellingen?', 'Speelt de crisis ook een rol?' en 'Hoe bevordert security de business?'

Het onderzoek toont enkele opvallende uitkomsten per sector. Zo zijn bijvoorbeeld bij Defensie de budgetten redelijk conjunctuurongevoelig. Het beveiligen van mensen, middelen en informatie staat het meest onder druk. Het imagoschaderisico is groot.

En bij Havens en Luchthavens is de invloed van de crisis merkbaar, maar voor het binnenhalen van opdrachten is het belang van voldoen aan de veiligheidseisen en internationale regelgeving groot. Het voorkomen van terrorisme en incidenten zijn de belangrijkste uitdagingen.

Het volledige onderzoek ‘Wat is uw behoefte rondom security?' is op te vragen bij:

Siemens Building Technologies, e-mail: johan.de.wit@siemens.com

Reageer op dit artikel