nieuws

Een op de tien is mantelzorger

Geen categorie

Een op de tien mensen tussen 15 en 65 jaar zorgt voor een langdurig ziek of hulpbehoevend familielid. Meestal gaat het om een ouder. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag 20 september 2010 heeft gepresenteerd.

Vorig jaar verleenden 926.000 mensen deze mantelzorg. Van de vrouwen van 15 tot 65 jaar zorgde 12 procent voor een familielid, tegen 9 procent van de mannen.
Naarmate mensen ouder zijn, verlenen ze vaker zorg aan hun partner. Bijna een derde van de zorgverleners geeft minder dan 4 uur zorg per week aan zieke familieleden. Eenzelfde deel gebruikt hiervoor 4 tot 12 uur per week. Van de overigen besteedt 19 procent 12 tot 21 uur per week aan zorgtaken en 19 procent zelfs 21 uur of meer.

Meer informatie: CBS.

Reageer op dit artikel