nieuws

Extraatje van UWV voor zieke werknemer gaat via werkgever

Geen categorie

Als de werkgever voor een of meer werknemers een arbeidsongeschiktheidsuitkering van UWV ontvangt, dan betaalt het uitkeringsinstituut ook de jaarlijkse Tegemoetkoming arbeidsongeschikten via de werkgever uit. Deze tegemoetkoming is een compensatie van 350 euro voor de extra kosten die de werknemer maakt door ziekte of handicap.

Rechtstreekse betaling aan de werknemer(s) is voor UWV niet mogelijk. UWV kan alleen geld storten op de rekening waar de maandelijkse arbeidsongeschiktheidsuitkering binnenkomt. Daarom verzoekt UWV de werkgever dit bedrag na ontvangst door te betalen. UWV betaalt de tegemoetkoming tegelijk met de arbeidsongeschiktheidsuitkering van september 2010. Een paar dagen voordat UWV het bedrag aan de werkgever overmaakt, krijgt de werkgever een brief met een bijlage. Hierop staat voor welke werknemer(s) de tegemoetkoming geldt.
Kijk hier voor meer informatie over de jaarlijkse tegemoetkoming

Reageer op dit artikel