nieuws

Flinke daling aantal faillissementen in september

Geen categorie

Het aantal faillissementen neemt in september 2010 met 40% af. Tot de helft van de maand waren er maar 285 faillissementen uitgesproken. ‘Een bijna historisch laag aantal, gezien de ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar,’ aldus Graydon. Het kredietmanagementbureau voorspelde eerder dit jaar al dat het aantal faillissementen zou afnemen.

In het tweede kwartaal nam het aantal faillissementen af met bijna 8% ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Afgelopen kwartaal zette de daling door met een verlaging van 15% ten opzichte van het vorige kwartaal.

Graydon voorspelt voor 2011 niet veel minder faillissementen dan in dit jaar. Eén van de oorzaken hiervoor is de koopkracht die volgend jaar afneemt met 0,25% volgens de laatste berekeningen van het CBS. Ook de aangekondigde nieuwe bezuinigingen die worden doorgevoerd als er een kabinet is geïnstalleerd, spelen een rol. Tot slot raken bij bedrijven de buffers op waardoor zij uiteindelijk toch zullen interen.

Reageer op dit artikel