nieuws

Gebrek aan talenkennis kost bedrijven orders

Geen categorie

Zo’n 11 procent van het midden- en kleinbedrijf loopt contracten mis door een te gebrekkige kennis van vreemde talen. De ondernemingen derven daarmee miljoenen euro’s aan inkomsten en te weinig talenkennis kan ook banen kosten.

Europees Commissaris Androulla Vassiliou (Onderwijs, Jeugd en Meertaligheid) zei dat in de aanloop naar een conferentie over het nut van taalvaardigheid voor het bedrijfsleven, die vrijdag wordt gehouden, zo meldt het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). „Talen bieden ondernemingen meer kansen doordat ze een concurrentievoordeel verschaffen en exportmarkten toegankelijker maken”, aldus de eurocommissaris. Volgens haar vormt de EU met 23 officiële en meer dan veertig regionale talen „een unieke meertalige gemeenschap”.

Reageer op dit artikel