nieuws

Gemeente Den Haag wil onderzoek kwaliteit ouderenzorg

Geen categorie

De gemeente Den Haag laat de kwaliteit van de ouderenzorg in de stad onderzoeken. Aanleiding hiervoor zijn de ondermaatse prestaties van verpleeghuis Loevestein in de Haagse wijk Moerwijk.

CDA-wethouder Karsten Klein (Welzijn) wil weten of de incidenten in Haagse zorginstellingen op zichzelf staan of vaker voorkomen, zo werd donderdag 2 september 2010 bekendgemaakt.

Verantwoordelijkheid
Klein wil duidelijk maken dat hij – hoewel het Rijk formeel verantwoordelijk is voor de ouderenzorg – toch duidelijkheid wil over de kwaliteit van de Haagse ouderenzorg. Het onderzoek moet voor 1 oktober klaar zijn.

Puinhoop
Zorginstelling Florence erkende woensdag 1 september dat het verpleeghuis Loevestein ondermaatse prestaties heeft geleverd. Bewoners zijn er slecht verzorgd en onvriendelijk behandeld. Bovendien laat de bouwkundige staat van het pand te wensen over. De SP-fractie in de Haagse gemeenteraad had er bij wethouder Klein op aangedrongen om maatregelen te nemen. 'Dit zijn geen incidenten meer, de zorg in Den Haag is vaak een puinhoop', stelde raadslid Bart van Kent.

Reageer op dit artikel