nieuws

Gynaecologen huiverig voor adoptie embryo’s

Geen categorie

De vereniging van gynaecologen NVOG is bang dat veel mensen die geen kinderen kunnen krijgen, valse hoop gaan koesteren door het initiatief van het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp. Dat maakte dinsdag 7 september 2010 bekend gezonde restembryo's (embryo's die overblijven na een ivf-behandeling of reageerbuisbevruchting) beschikbaar te stellen aan paren met een kinderwens.

Volgens de gynaecologenvereniging zullen er slechts enkele embryo's per jaar beschikbaar zijn. Het valt echter te verwachten dat 'zich honderden stellen of zelfs nog meer voor de donatie zullen aanmelden', zegt hoogleraar voortplantingsgeneeskunde Jan Kremer namens de NVOG. Kremer is verbonden aan het UMC St Radboud in Nijmegen.

Reageer op dit artikel