nieuws

Helft expats mist begeleiding HR

Geen categorie

Helft expats mist begeleiding HR

De helft van de expats die in Amsterdam aankomen, mist persoonlijke begeleiding vanuit het bedrijf. Hierdoor zou een kwart van hen binnen een jaar weer zijn koffers pakken.

Dit blijkt uit onderzoek van XilentGuidance, dat zestig expats ondervroeg. Volgens dit expat servicesbureau heeft 50% van de buitenlandse werkenden in Nederland individuele begeleiding gemist. Veelal heeft hr de overige zaken als visa, woning, werkvergunning en eventueel leaseauto goed geregeld, maar worden de ‘zachtere' zaken over het hoofd gezien. er zou behoefte zijn aan persoonlijke begeleiding bijvoorbeeld bij het vinden van een huisarts, omgaan met overheidsinstantiesof het vinden van leuke restaurants en winkels.

Als een expat met zijn of haar gezin zich niet thuis voelt, beïnvloedt dat de werkprestaties en kan dat leiden tot vroegtijdig vertrek. 25% van de expats zou na een jaar de Nederlandse hoofdstad alweer verlaten. Een grote kostenpost volgens XilentGuidance, aangezien een gemiddelde investering per expat ongeveer 25.000 euro.

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel