nieuws

Het Nieuwe Werken levert werkgevers louter voordelen op

Geen categorie

Productievere en tevredener werknemers. Minder kantoorruimte en minder administratie, dus een flinke besparing. Mooi voor de werkgevers. En leuk voor iedereen: veel minder files. Allemaal voordelen van 'Het Nieuwe Werken, denkt de taskforce Mobiliteitsmanagement.

Oud-vakbondsman Lodewijk de Waal gaf als voorzitter van de taskforce maandag het startschot voor een campagne, die erop gericht is om werkgevers en werknemers te stimuleren om meer te experimenteren met flexibele werkvormen. Het Nieuwe Werken wil vooral zeggen: meer thuis werken en op andere tijden van en naar kantoor reizen.

"De voordelen voor werkgevers zijn aangetoond", vertelde De Waal bij de start van de campagne. "Efficiënter werken, minder reiskosten, minder kantoorruimte, minder administratieve rompslomp en tevredener medewerkers."

De campagne werd door de taskforce Mobiliteitsmanagement samen met de overheid, een aantal bedrijven en de Stichting Natuur en Milieu opgezet. De partijen berekenden dat als 1 miljoen werknemers één dag per week vanuit huis werken, dat per ochtend- en avondspits 140.000 auto's scheelt. Volgens de partijen zijn er momenteel 800.000 werknemers die al flexibel werken.

Klik HIER voor meer over de campagne.
Klik HIER voor de website van de taskforce Mobiliteitsmanagement.

Reageer op dit artikel