nieuws

Hoe meer ontslagen, hoe hoger het inkomen van een ceo

Geen categorie

Het inkomen van een ceo stijgt naarmate hij of zij meer medewerkers ontslaat. Dat is een van de uitkomsten van de zeventiende Executive Excess studie van het Amerikaanse Institute for Policy Studies.

Het onderzoek laat zien dat van de bijna 700.000 ontslagen medewerkers tussen november 2008 en april 2010  ruim 75% werkzaam was bij 50 van de 500 onderzochte organisaties. Juist de ceo’s van deze 50 bedrijven verdienden 42% meer dan de collega’s van alle 500 bedrijven gemiddeld aan salaris incasseerden.

36 van de 50 topverdieners kondigden de massale ontslagen aan juist op het moment dat er positieve bedrijfsresultaten bekend werden gemaakt, zegt het Institute for Policy Studies, een linkse denktank.

In het onderzoek wordt het loon van een Amerikaanse leidinggevende door de jaren heen bekeken, na correctie voor inflatie. Zo blijkt dat een ceo in 2009 gemiddeld twee keer zoveel verdient als een ceo in de jaren ´90 en vier keer zoveel als een ceo in de jaren ´80.

Klik HIER voor meer over de Executive Excess 2010.

Het Institute for Policy Studies presenteert het onderzoek ook in een filmpje.

Reageer op dit artikel