nieuws

Hond op het werk verbetert sfeer

Geen categorie

Een hond op het werk verbetert de sfeer. Mensen die in een team moeten samenwerken, vertrouwen elkaar meer als in hun gezelschap een hond rondloopt. Ook stellen ze zich kwetsbaarder op en vinden ze elkaar aardiger. Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse psycholoog Stephen Colarelli. Colarelli voerde twee experimenten uit waaruit blijkt dat de […]

Een hond op het werk verbetert de sfeer. Mensen die in een team moeten samenwerken, vertrouwen elkaar meer als in hun gezelschap een hond rondloopt. Ook stellen ze zich kwetsbaarder op en vinden ze elkaar aardiger.
Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse psycholoog Stephen Colarelli.

Colarelli voerde twee experimenten uit waaruit blijkt dat de aanwezigheid van een hond op het werk positieve effecten heeft op de sfeer. Niet is onderzocht wat het effect is op de concentratie van personen en of de sfeerverbetering ook na enkele weken of maanden nog aanwezig is.

Colarelli: ‘De aanwezigheid van een hond is vooral nuttig als mensen elkaar niet zo goed kennen en in een team moeten samenwerken.' (Bron: NRC Handelsblad en Psychology Today)

KLIK HIER voor meer informatie.

Reageer op dit artikel