nieuws

Klink: Toch eigen bijdrage voor psychiater

Geen categorie

Patiënten moeten vanaf 2011 toch een eigen bijdrage gaan betalen voor zogenoemde tweedelijns ggz-zorg, ofwel een behandeling door onder meer de psychiater. Dat heeft demissionair minister Ab Klink van VWS maandag 6 september 2010 geschreven aan de Tweede Kamer.

Klink handelt daarmee deels tegen de wens van het parlement. In juli zette de Kamer een streep door de geplande invoering van eigen bijdragen voor paramedische zorg (logopedist, ergotherapeut) en de tweedelijns ggz-zorg. Deze maakten onderdeel uit van een pakket maatregelen om de kosten van de gezondheidszorg in de hand te houden.
Klink wil wel afzien van de eigen bijdrage voor de paramedische zorg. Maar afzien van de maatregel bij psychiaterbezoek kan volgens hem niet omdat de plannen die de Kamer aanbracht om het gat in de begroting te dichten, niet toereikend zijn.

Meer informatie: Kamerstuk 'Antwoord op motie eigen bijdragen paramedische zorg en tweedelijns GGZ-zorg'.

Reageer op dit artikel