nieuws

Maatregelen Tergooiziekenhuizen zonder gedwongen ontslagen

Geen categorie

Het inkrimpen van de personeelsformatie bij de noodlijdende Tergooiziekenhuizen zal zonder gedwongen ontslagen plaatsvinden. Dat is in overleg tussen de instelling en de vakbonden besloten.

Er is na bekendmaking van de maatregelen veel onrust ontstaan onder personeel. Abvakabo FNV is daarom blij dat er in ieder geval duidelijkheid kan worden gegeven over het voorkomen van gedwongen ontslagen.

Verlies
Al sinds enkele jaren draaien de Tergooiziekenhuizen verlies. Een van de oorzaken is het stagnerend fusietraject tussen de twee eerder samengegane locaties in Hilversum en Laren/Blaricum. Abvakabo FNV heeft voortdurend bedenkingen geuit tegen voorgenomen fusie en de aanpak daarvan. 'Het was helaas te verwachten dat de fusie tot een dergelijke crisis zou lijden, maar het is extra zuur voor de werknemers die hier de dupe van worden,' zegt Fred Seifert van Abvakabo FNV.

Te veel personeel
Volgens eigen onderzoek van de Tergooiziekenhuizen is er momenteel 258 fte (circa 400 medewerkers) te veel personeel aan het werk. Volgens het plan van aanpak zal de totale formatie nog dit jaar ingekrompen worden om de instelling financieel op het rechte pad te krijgen. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor betrokken personeel: functies komen te vervallen, tijdelijke contracten zullen niet worden verlengd, er zal boventalligheid ontstaan en er zullen medewerkers herplaatst moeten worden.

Informatiebijeenkomsten
Komende maanden zullen de bonden regelmatig geïnformeerd worden over de stand van zaken van de boventalligheid en de maatregelen. Abvakabo FNV zal de komende weken ledenbijeenkomsten organiseren om zijn leden te informeren en ondersteuning te bieden.

Zie ook: 'Tergooiziekenhuizen schrapt 250 banen – Verlies naar 7 miljoen euro'.

Reageer op dit artikel