nieuws

MIAVamil-regeling blijft in trek bij MKB

Geen categorie

Ondanks de economische crisis en teruglopende investeringen hebben bedrijven vorig jaar via de MIAVamil-regeling meer uitgegeven aan groene bedrijfsmiddelen. Dit blijkt uit het MIAVamil jaarverslag over 2009. Zo is er in 2009 flink meer geïnvesteerd in elektrisch vervoer: brommers, mobiele machines, heftrucks en oplaadpunten.

Om bedrijven tegemoet te komen tijdens de crisis ging in 2009 voor een groot aantal investeringen het voordeel omhoog. Het aangevraagde investeringsbedrag nam toe tot 895 miljoen euro voor de MIA (tegenover 843 miljoen euro in 2008) en 836 miljoen euro voor de Vamil (tegenover 797 miljoen euro in 2008).

Het MKB maakt het meeste gebruik van de MIAVamil: 98 procent van het aantal aanvragen en 87 procent van het totale investeringsbedrag was in 2009 afkomstig van het midden- en kleinbedrijf.

Meer cijfers en interviews met ‘groene’ ondernemers staan in het MIAVamil jaarverslag.

Reageer op dit artikel