nieuws

Nieuwe impuls energiebesparing in de zorg

Geen categorie

Met eenvoudige ingrepen kunnen zorginstellingen tot 25% op de energiekosten besparen. Toch blijkt het in de praktijk vaak moeilijk om een gericht en succesvol energiebeleid te voeren. Waar ligt dit aan? ActiZ, Agentschap NL – Energie en Klimaat en Energiecentrum MKB onderzochten het in een pilot en ontwikkelen op basis van de resultaten een ondersteuningsaanbod […]

Met eenvoudige ingrepen kunnen zorginstellingen tot 25% op de energiekosten besparen. Toch blijkt het in de praktijk vaak moeilijk om een gericht en succesvol energiebeleid te voeren. Waar ligt dit aan?

ActiZ, Agentschap NL – Energie en Klimaat en Energiecentrum MKB onderzochten het in een pilot en ontwikkelen op basis van de resultaten een ondersteuningsaanbod voor energiebesparing in de zorg.

Zo worden op regionaal niveau werksessies georganiseerd, waarin zorgaanbieders worden voorzien van kennis, vaardigheden en instrumenten om energiebesparing in hun organisatie en gebouwen door te voeren.
In een aantal werksessies worden de instellingen begeleid van inventarisatie tot en met uitvoering en borging van energiebesparende maatregelen. 
De werksessies worden afwisselend gegeven op de locaties van de deelnemende instellingen, die op dat moment als voorbeeld dienen.

Op de kick-off bijeenkomst op dinsdag 12 oktober in Breukelen worden, naast diverse andere presentaties, de resultaten van de pilots besproken. Daarnaast wordt het vervolgtraject gepresenteerd.

De bijeenkomst is onder meer bedoeld voor facilitair managers, medewerkers technische dienst en gebouwbeheerders.

Meer weten?
Ga naar het ledengedeelte van http://www.actiz.nl/ (voor het ledengedeelte dient u in te loggen).

Breng ook een bezoek aan het online Facto-dossier over duurzaamheid.

Reageer op dit artikel