nieuws

Nieuwe vrijstelling voor beleggingen in box 3

Geen categorie

In box 3 wordt een nieuwe vrijstelling voor MKB-beleggingen ingevoerd. De vennootschap moet het geld gebruiken voor begin-, aanloop-, of ontwikkelingskapitaal. De vennootschap moet ook een beschikking hebben van de inspecteur. Deze vrijstelling valt onder de vrijstelling beleggingen in durfkapitaal. Over de MKB-beleggingen is tot het bedrag van de vrijstelling geen vermogensrendementsheffing verschuldigd.

Daarnaast wordt ook een heffingskorting toegekend bij de aankoop van deze beleggingen. Deze heffingskorting moet worden terugbetaald als de beleggingen binnen 5 jaar weer verkocht worden (heffingstoeslag). Dit meldt Zwitserleven in een nieuwsbrief die is gewijd aan Prinsjesdag en het nieuwe Belastingplan.

De vrijstelling voor MKB-beleggingen is al aangekondigd in het Belastingplan 2008. De inwerkingtreding van de maatregel is, vanwege de mogelijke staatssteunaspecten voorgelegd aan de Europese Commissie. Naar aanleiding van de voorwaarden die gesteld zijn door de Europese Commissie, heeft de wetgever de benodigde aanpassingen gedaan. Dit heeft geresulteerd in het huidige wetsvoorstel.

(Bron: Zwitserleven)

Reageer op dit artikel