nieuws

´Overheid moet juist investeren in ondernemerschap´

Geen categorie

De overheid moet juist in de huidige economische situatie fiks investeren in ondernemingen. De overheid is vooral bezig met het invullen van miljardenbezuinigingen, maar als het aan ondernemers ligt gaat de overheid juist in hen investeren om het tij te keren. Aan de vooravond van Prinsjesdag 2010 vindt tweederde van de ondernemers dat er stimuleringsmaatregelen nodig zijn, zo blijkt uit een peiling van het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel.

Komende dinsdag presenteert het demissionaire kabinet de Miljoenennota. Om de begroting op orde te krijgen moet 3,2 miljard euro worden bezuinigd. Toch hoopt tweederde van de ondernemers dat de overheid juist in ondernemerschap zal investeren. Belastingverlaging op inkomsten en winst is daarbij de maatregel die door 57% wordt genoemd om ondernemerschap te bevorderen. Ook minder regels, bijvoorbeeld afschaffing van de VAR, wordt vaak genoemd (56%).

Bezuinigingen op innovatie houden veel van de ondervraagde ondernemers, met name de recent gestarte, liever buiten schot. En als er toch bezuinigd moet worden, dan liever op stimuleringsmaatregelen op het gebied van bijvoorbeeld milieu, zo vindt 46% van het Ondernemerspanel.

Klik hier om het onderzoek te bekijken

Reageer op dit artikel