nieuws

Poll: Ruim 40 procent mogelijk uit zorg als cao verslechtert

Geen categorie

Als de arbeidsvoorwaarden in de verpleging, verzorging en thuiszorg achteruit gaan, neemt 41 procent van de werknemers zich voor om ander werk te zoeken. Zo blijkt uit een poll op de website van Abvakabo FNV onder 674 mensen.

43 procent blijft wel in de zorg werken, maar zal anderen afraden hetzelfde te doen. Een minderheid van 15 procent blijft het werken in de zorg trouw.
Een verontrustend signaal, vindt Abvakabo FNV. 'Uiteraard is zo'n poll niet helemaal representatief, maar deze uitkomst hadden we niet verwacht', zegt cao-onderhandelaar Wim van der Hoorn van de vakbond. 'Het geeft toch aan dat de rek eruit is bij de werknemers. Om leegloop te voorkomen, moeten er gewoon goede afspraken gemaakt worden'.

Nieuwe onderhandelingen
Op 14 september 2010 vinden er nieuwe onderhandelingen plaats voor de cao voor verplegend en verzorgend personeel. Abvakabo FNV maakt zich sterk voor goede cao-afspraken rondom salaris, scholing en verlofuren.

Reageer op dit artikel