nieuws

Ruim 900.000 deelnemers collectieve pensioenen bij verzekeraars

Geen categorie

Werkgevers uit het midden- en kleinbedrijf hebben collectieve pensioenen voor ruim 900.000 deelnemers geregeld bij verzekeraars en dat aantal neemt nog toe. Dit meldt De Nederlandsche Bank in het Statistisch Bulletin van september.

Net als pensioenfondsen bieden ook verzekeraars collectieve pensioenregelingen aan. Er zijn veel overeenkomsten met de regelingen bij de pensioenfondsen, maar ze zijn over het algemeen wel soberder. De risico’s liggen in veel gevallen meer bij de werknemers. Vooral bij kleine bedrijven kunnen die minder gespreid worden (bijna 90% van de regelingen is afgesloten door ondernemingen met minder dan 50 werknemers).

Kleine bedrijven kiezen relatief meer voor een type contract waarbij de hoogte van de pensioenuitkering in grote mate afhankelijk is van het rendement op de ingelegde gelden.

Download hier het Statistisch Bulletin van september 2010

Reageer op dit artikel