nieuws

Terugvragen btw uit andere EU-landen kan half jaar langer

Geen categorie

Ondernemers die over het jaar 2009 btw terugvragen in een ander EU-land, kunnen deze verzoeken nog tot en met 31 maart 2011 indienen. Dit is een half jaar langer dan gepland. De 27 EU-landen hebben hierover overeenstemming bereikt, zo meldt de Belastingdienst.

Vanaf 1 januari 2010 kunnen Nederlandse ondernemers via een elektronisch portaal bij de Nederlandse fiscus de btw terugvragen, die ze in een ander EU-land hebben betaald. De Belastingdienst stuurt dit verzoek door aan het land van teruggaaf.

De oorspronkelijke sluitingsdatum om btw terug te vragen voor het jaar 2009 was 30 september 2010.

Ondernemers die al inloggegevens hebben voor het elektronisch portaal, ontvangen een bericht van de Belastingdienst over de termijnverlenging.

Lees ook: Werkgevers willen snel verruiming teruggaaf btw

Reageer op dit artikel