nieuws

‘Werkkostenregeling roept nog veel vragen op bij ondernemers’

Geen categorie

Ondernemers hebben nog veel vragen over de nieuwe werkkostenregeling. Dit werd duidelijk tijdens een eerste in een reeks ontbijtsessie die de Jong & Laan Accountants Belastingadviseurs hield in Rijssen. De invoering van de werkkostenregeling in 2011 lijkt nog ver weg, maar volgens Henk Schoeman van de vestiging Rijssen van De Jong & Laan hebben bedrijven die tijd hard nodig.

‘De nieuwe regeling heeft voor iedere werkgever gevolgen", zegt Schoeman. "Of je nu twee man in dienst hebt of 250, dat maakt niet uit. Dit betekent dat werkgevers de komende maanden aan de slag moeten. Ze moeten uitzoeken of het financieel aantrekkelijk is om voorlopig vast te houden aan het oude systeem of dat ze beter de nieuwe regeling kunnen toepassen. Dat verschilt per werkgever."

Schoeman wijst ook nog op een ander praktisch aspect: "Kiest een werkgever voor de nieuwe regeling, dan betekent dit ook een andere inrichting van zijn financiële administratie. De salarisadministratie moet weten welke regels worden toegepast. Maar ook personeelszaken krijgt ermee te maken. Misschien moeten de arbeidsvoorwaarden aangepast worden en is er overleg nodig met de werknemers. Soms zal de werkgever zelfs nog een kostenonderzoek moeten houden."

Reageer op dit artikel