nieuws

Abvakabo FNV blij met steun Tweede Kamer over zorg cao

Geen categorie

In meerderheid heeft de Tweede Kamer donderdag 7 oktober een motie aangenomen die het belang bevestigt van een goede scholings- en leeftijdsurenregeling in de zorgsector. De motie geeft volgens Abvakabo FNV aan dat een meerderheid in de kamer de bonden steunt in de onderhandelingen voor een nieuwe cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT).

SP, PvdA, PVV, Partij voor de Dieren en GroenLinks stemden voor de motie van SP-kamerlid Renske Leijten. Wim van der Hoorn, bestuurder van Abvakabo FNV, is blij met de steun van de partijen uit de Tweede Kamer. 'Al maanden hebben we een conflict met de werkgevers over een nieuwe cao VVT. Het is zeldzaam dat de Tweede Kamer zich uitlaat over lopende cao-onderhandelingen. Dat dit nu gebeurt in ons voordeel zegt genoeg over het belang van goede afspraken over scholing en de leeftijdsurenregeling in de cao. Bovendien zegt het nieuwe kabinet te willen investeren in de ouderenzorg. Hierdoor zal het belang van scholing en een goede leeftijdsurenregeling in een aantrekkelijke cao alleen maar toenemen.'

Actie
Eind september besloten de werkgeversorganisaties ActiZ en BTN de onderhandelingen te beëindigen. Vooral de verschillen over een structurele loonsverhoging, scholing en het omvormen van de huidige leeftijdsurenregeling in een nieuw leeftijdsfasebudget bleken onoverbrugbaar. De 400.000 werknemers in de sector zitten inmiddels maanden zonder fatsoenlijke cao. Daarom worden voorbereidingen getroffen om het ingezette actietraject door te zetten, aldus de bond in een persverklaring.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels