nieuws

Agis wil Goois zorghotel, maar bouwt het niet zelf

Geen categorie

Zorgverzekeraar Agis houdt vol dat het Gooi hard toe is aan een groot zorghotel. Nu Tergooiziekenhuizen vanwege de financiële malaise lijkt af te haken, hoopt Agis dat andere zorgaanbieders uit de regio zich melden. 'Er is geen sprake van dat we zo'n hotel zelf bouwen.' Dit meldt de Gooi- en Eemlander.

Interim-directeur Leo Schoots van Tergooiziekenhuizen heeft de situatie onlangs persoonlijk toegelicht bij Jos Dijkers, directeur van Agis Participaties en Deelnemingen. Nog geen jaar geleden tekenden het ziekenhuis en de verzekeraar, met veel cliënten in het Gooi, een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het zorghotel. Tergooi zou opdraaien voor de bouw, Agis wil bijdragen aan de exploitatie van het voor Nederland innovatieve concept.

Gevaarlijk
Formeel is het zorghotel 'on hold' gezet, zegt Dijkers. Hij heeft daar alle begrip voor. 'De situatie van het ziekenhuis is gevaarlijk. Het is terecht dat alle aandacht nu primair gericht is op het verbeteren ervan.' Ook voor Agis is het maar de vraag óf Tergooi ooit nog geld wil steken in een zorghotel. 'Er wordt van alles heroverwogen. Zoals de verdeling van de ziekenhuiszorg over twee locaties. We verwachten voor het eind van het jaar duidelijkheid.'

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels