nieuws

Besparing door HNW: 4000 euro per werkplek per jaar

Geen categorie

Organisaties die Het Nieuwe Werken invoeren kunnen ten opzichte van de bestaande gebouwen tot veertig procent besparen op ruimtegebruik. Eén werkplek kost per jaar 10.000 euro. De besparing met Het Nieuwe Werken is dus vierduizend euro per werkplek per jaar." Dat zegt directeur Bram Adema, van Corporate Facility Partners, dienstverlener in facility management en huisvesting […]

Organisaties die Het Nieuwe Werken invoeren kunnen ten opzichte van de bestaande gebouwen tot veertig procent besparen op ruimtegebruik. Eén werkplek kost per jaar 10.000 euro. De besparing met Het Nieuwe Werken is dus vierduizend euro per werkplek per jaar."

Dat zegt directeur Bram Adema, van Corporate Facility Partners, dienstverlener in facility management en huisvesting in Facto Magazine. Het bureau is gespecialiseerd in kostenreductie en duurzaamheid.

Adema: "Op huisvesting kun je goed besparen. Bespaar je op werkplekken door het werk efficiënter te maken, dan heb je meteen ook een lagere CO2-uitstoot.
De kostenverlaging van Het Nieuwe Werken zit vooral in een gebouw. Voer je Het Nieuwe Werken in, dan investeer je vooral in human resources. Organisaties moeten medewerkers erop trainen dat ze voortaan worden aangestuurd op resultaten.
Ook is een investering nodig in het creëren van draagvlak voor veranderingen onder medewerkers en managers."

Adema vervolgt: "Investeringen zitten daarnaast in de ICT. Je investeert uiteraard ook in gebouwen maar daar zitten ook de opbrengsten: je kunt ten opzichte van de bestaande gebouwen tot veertig procent besparen op ruimtegebruik.
Eén werkplek kost per jaar 10.000 euro. Organisaties besparen dus met Het Nieuwe Werken vierduizend euro per werkplek per jaar."

Lees hier het volledige artikel uit Facto Magazine.

Meer informatie over Het Nieuwe Werken? Klik hier voor het dossier Het Nieuwe Werken.

Reageer op dit artikel