nieuws

Canon wil in printerdiensten

Geen categorie

De Japanse fabrikant van printers en copiers Canon gaat met hulp van Accenture een document- en informatiemanagement dienst opzetten voor grote Europese bedrijven. Dat heeft het bedrijf op zijn Canon Expo bijeenkomst bekendgemaakt in Parijs. Andere bedrijven waaronder Xerox en HP zijn al een stuk verder met het in de markt zetten van dergelijke diensten, […]

De Japanse fabrikant van printers en copiers Canon gaat met hulp van Accenture een document- en informatiemanagement dienst opzetten voor grote Europese bedrijven. Dat heeft het bedrijf op zijn Canon Expo bijeenkomst bekendgemaakt in Parijs.

Andere bedrijven waaronder Xerox en HP zijn al een stuk verder met het in de markt zetten van dergelijke diensten, maar Canon heeft aangegeven tot de tien grootste spelers op deze markt te willen behoren waarin op jaar basis een kleine 10 miljard euro om in Europa.

De marges op hardware staan al jaren onder druk. Met het aanbieden van printdiensten valt meer te verdienen. Een concreet omzetdoel heeft Canon niet bekend gemaakt, maar het team van adviseurs moet uitgroeien tot vijfhonderd mensen.

Canon gaat de diensten eerst opzetten in Engeland, Zwitserland, Finland en Oostenrijk. Later volgen nog zes andere Europese landen. Of Canon ook met deze diensten in Nederland aan de slag gaat staat en valt met de overname van Océ.

Reageer op dit artikel