nieuws

CBO naar faillissement

Geen categorie

Het Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO heeft op 4 oktober 2010 faillissement aangevraagd. Bestuur en toezichthouders geven aan dat de stichting te weinig financieel perspectief heeft om te blijven bestaan.

Volgens het CBO is het ondanks grote inspanning niet gelukt om een solide financiële basis te creëren. Het aantal opdrachten liep zodanig terug dat het niet langer mogelijk was om de stichting draaiende te houden. Hierdoor is een negatief eigen vermogen ontstaan. Voor 2010 verwacht de stichting een aanzienlijk negatief bedrijfsresultaat.

Faillissement onvermijdelijk
'Helaas is een faillissement onvermijdelijk', stelt bestuursvoorzitter Gert Siemons in Zorgvisie. 'Het CBO behoort tot de kern van de kennisinstituten op het terrein van kwaliteit van de zorg. Het is van het grootste belang dat de kennis en expertise van het CBO behouden blijft. Daarom wordt hard gewerkt aan een mogelijke doorstart met een serieuze partner.'

Reageer op dit artikel