nieuws

Certificering voor beveiligde parkeerplaatsen

Geen categorie

In de strijd tegen transportcriminaliteit heeft de Europese Commissie tijdens de Truckparking Conferentie te Brussel, een Europees certificaat voor veiligheid en service voor vrachtautoparkeerplaatsen, het zogenaamde LABEL-certificaat, gepresenteerd. Het certificaat geeft het niveau van veiligheid en service aan voor vrachtautoparkeerplaatsen. Aan de hand van dit kwalificatiesysteem, kunnen vrachtautochauffeurs eenvoudig zien welk niveau van veiligheid en […]

In de strijd tegen transportcriminaliteit heeft de Europese Commissie tijdens de Truckparking Conferentie te Brussel, een Europees certificaat voor veiligheid en service voor vrachtautoparkeerplaatsen, het zogenaamde LABEL-certificaat, gepresenteerd.

Het certificaat geeft het niveau van veiligheid en service aan voor vrachtautoparkeerplaatsen. Aan de hand van dit kwalificatiesysteem, kunnen vrachtautochauffeurs eenvoudig zien welk niveau van veiligheid en service op een bepaalde parkeerplaats wordt gegarandeerd. Inmiddels zijn in Nederland reeds 25 parkeerplaatsen met dit certificaat uitgerust.

Het LABEL-certificaat maakt een onderverdeling naar vijf verschillende beveiliging- en serviceniveaus, aangegeven door zogenaamde ‘slotjes' (voor veiligheidsniveau) en ‘sterretjes' (voor serviceniveau). Een parkeerterrein met één slotje, biedt een minimaal niveau aan beveiliging voor vrachtautochauffeurs. Terreinen met vijf slotjes moeten onder andere 24 uur per dag over bewakers beschikken, er moet toegangscontrole en -registratie aanwezig zijn en een gesloten camerasysteem dat het gehele terrein overziet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels