nieuws

DNB: Export is gebaat bij exportkredietverzekering

Geen categorie

Ondernemers kunnen extra handel binnenhalen door het afsluiten van een verzekering tegen wanbetaling voor hun exportgoederen. Elke euro aan verzekerde exporten levert ruim 2,5 euro aan totale exporten op. Dat blijkt uit recent onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB).

Met een exportkredietverzekering dekt een exporteur het risico af dat een afnemer niet betaalt. Daardoor durft een exporteur transacties te ondernemen die anders te riskant zouden zijn. Tegelijkertijd krijgt de importeur dankzij de verzekering de kans zich te bewijzen als betrouwbare betaler, aldus DNB.

Wereldwijd wordt ongeveer 6 procent van de totale exporten verzekerd door particuliere kredietverzekeraars, maar in het eurogebied is dat het dubbele (12 procent). In Nederland verzekeren zij handelstransacties ter waarde van 53 miljard euro, ofwel circa 17 procent van de totale Nederlandse exportwaarde (2006).

 

Lees HIER de complete publicatie

Reageer op dit artikel