nieuws

Duits OM start onderzoek naar arts stamcelkliniek

Geen categorie

Het Duitse Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar de arts van een stamcelkliniek van de Nederlander Kees Kleinbloesem die een jongen van anderhalf jaar had geopereerd. Het kind overleed in augustus na behandeling in de kliniek, na een injectie met stamcellen in de hersenen. Dat meldt de Wereldomroep maandag 25 oktober 2010.

Waar de jongen van Roemeense afkomst aan leed is onduidelijk. Een andere patiënt, een tienjarige jongen uit Azerbeidzjan, kreeg na eenzelfde behandeling volgens de omroep zulke ernstige complicaties dat hij de operatie maar ternauwernood overleefde. Het kind zou nu ernstiger gehandicapt zijn dan voor de behandeling. Zijn familie zou een rechtszaak tegen de kliniek hebben aangespannen.

XCell-Center
De kliniek XCell-Center is een initiatief van de Nederlandse farmacoloog Kees Kleinbloesem. De kliniek heeft vestigingen in Keulen en Düsseldorf. De behandelingen die de kliniek uitvoert zijn in Nederland verboden, maar in Duitsland wel toegestaan.

Omstreden therapie
Stamceltherapie is zeer omstreden en staat nog in de kinderschoenen. In Nederland mogen experimenten met stamceltherapie alleen worden uitgevoerd bij academische centra en het Nederlands Kanker Instituut. (Bron: Novum)

Reageer op dit artikel