nieuws

Eerste hulp bij ontruimen in de zorg

Geen categorie

In het kader van de landelijke Brandpreventieweken wordt vanaf eind oktober in de hele provincie Utrecht aandacht gevraagd voor ontruimen in de zorg. De brandweer verspreidt daarom de komende weken de set Eerste Hulp Bij Ontruimen. De set is bedoeld als instrument om meer medewerkers van een organisatie voor te bereiden op een ontruiming. Hij […]

In het kader van de landelijke Brandpreventieweken wordt vanaf eind oktober in de hele provincie Utrecht aandacht gevraagd voor ontruimen in de zorg. De brandweer verspreidt daarom de komende weken de set Eerste Hulp Bij Ontruimen.

De set is bedoeld als instrument om meer medewerkers van een organisatie voor te bereiden op een ontruiming. Hij wordt in eerste instantie aangeboden aan de bedrijfshulpverleners van zorginstellingen.

De set Eerste Hulp Bij Ontruimen bevat uitleg en materiaal voor een zogenaamde table-topoefening. Met de set kan een ontruiming op tafel worden nagespeeld. De oefening maakt medewerkers op een laagdrempelige manier bewust van hun rol bij een calamiteit. Ook maakt het mensen bewust van de noodzaak om goed voorbereid te zijn.

De campagne Eerste Hulp Bij Ontruimen is een initiatief van Veiligheidsregio Utrecht.

Meer informatie: www.eerstehulpbijontruimen.nl

In het december-nummer van Security Management veel aandacht voor safety & security in de zorg.

 

 

Reageer op dit artikel