nieuws

eHealth is Business in Nijmegen

Geen categorie

Het eHealth & Business event wordt op dinsdag 26 oktober a.s. voor de tweede keer door Health Valley georganiseerd in het Sanadome te Nijmegen. Ondernemers, zorgprofessionals, patiënten en beleidsmakers bespreken hun ervaringen met eHealth en de inbedding daarvan in de reguliere vergoedingenstructuur.

eHealth, het gebruik van ict in de zorg, staat stevig in de belangstelling. Steeds meer innovatieve eHealth toepassingen worden succesvol ingezet. Voor veel patiënten zijn toepassingen als het e-consult of internettherapie een zeer welkom alternatief. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat eHealth een belangrijke bijdrage kan leveren aan de kwaliteit, toegankelijkheid en doelmatigheid van de zorg.

Te langzaam
Echter, ondanks de bewezen maatschappelijke meerwaarde komt brede inbedding van eHealth in de Nederlandse zorg te langzaam van de grond. Bredere bewustwording, meer regie en meer prikkels zijn nodig om eHealth versneld en structureel te verankeren. Lokale successen moeten voortvarend worden opgeschaald. Multidisciplinair onderzoek naar kwaliteitscriteria, bekostiging, acceptatie en adoptie moet worden geïntensiveerd.
Reden te meer voor Health Valley om dit jaar voor de tweede keer het eHealth & Business event te organiseren.

Programma
In het Sanadome te Nijmegen gaan deze dag verschillende gerenommeerde sprekers zoals onder anderen 'De ondernemer van het jaar', Daan Dohmen van Focus Cura Zorginnovatie,  Ellen Maat, binnen ministerie VWS verantwoordelijk voor ict in de zorg,  en Heleen Riper,  topwetenschapper op het gebied van eMental Health, dieper in op innovaties en mogelijkheden in de eHealth sector. Daarna zullen tien ondernemers door middel van parallelsessies hun ervaringen delen met eHealth in de praktijk.
Het laatste onderdeel van de middag is gericht op Business Development. Tijdens verschillende sessies worden ondernemers, innovators en experts ad random ingedeeld. Hierbij is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen, te netwerken en gebruik te maken van elkaars input.

Meer informatie en aanmelden: www.health-valley.nl

Reageer op dit artikel