nieuws

Geen sociaal plan voor Vivium

Geen categorie

Vivium Zorggroep en de vakbonden Abvakabo FNV, NU'91, FBZ en CNV Publieke Zaak zijn niet tot overeenstemming gekomen over een sociaal plan. Vivium is van plan te gaan reorganiseren en dat zal verstrekkende gevolgen hebben voor de werknemers. De bonden zijn teleurgesteld en maken zich zorgen over de toekomst van de werknemers.

Een sociaal plan is onderdeel van goed werkgeverschap, aldus de bonden. Noodzakelijk om de personele gevolgen van een reorganisatie op te vangen, maar ook om eventuele volgende reorganisaties in goede banen te leiden. Zonder gedwongen ontslagen, maar met begeleiding van werk naar werk. Helaas heeft Vivium hier geen gehoor aan gegeven, aldus de bonden.

Inzet
De bonden blijven zich ondanks alles inzetten voor een sociaal plan met afspraken om boventallige werknemers naar ander werk te begeleiden. Ondanks deze inspanningen kan het voorkomen dat werknemers worden geconfronteerd met de gevolgen van de reorganisatie. De bonden roepen hen op in dat geval contact op te nemen voor (juridische) ondersteuning en advies.

Reageer op dit artikel