nieuws

Gemeente Alkmaar bespaart 30% op catering

Geen categorie

Kun je 30 % besparen op de catering terwijl de kwaliteit en de klanttevredenheid tegelijkertijd stijgen? Ja, dat is mogelijk. Remko Huitema, teamleider Huisvesting & Services van de gemeente Alkmaar gaat hier met twee co-sprekers op in tijdens een speciale workshop op de Facto-themamiddag d.d. 16 december a.s. over faciltair uitbesteden. De gemeente Alkmaar heeft […]

Kun je 30 % besparen op de catering terwijl de kwaliteit en de klanttevredenheid tegelijkertijd stijgen? Ja, dat is mogelijk. Remko Huitema, teamleider Huisvesting & Services van de gemeente Alkmaar gaat hier met twee co-sprekers op in tijdens een speciale workshop op de Facto-themamiddag d.d. 16 december a.s. over faciltair uitbesteden.

De gemeente Alkmaar heeft in 2009 een Europese aanbesteding afgerond voor:

  • drie bedrijfsrestaurants
  • vergaderservice
  • lunchservice
  • partycatering.

De aanbesteding was een goed moment om de uitgangspunten opnieuw te bepalen met betrekking tot duurzaamheid, kwaliteit en kosten.

Resultaten
De resultaten van de aanbesteding zijn als volgt:

  • transparant prestatiecontract (in plaats van het traditionele open boekcontract).
  • modernisering bedrijfsrestaurant (= belangrijke bijdrage aan sterke verbetering van het exploitatieresultaat)
  • Kostenbesparing van circa 30%.
  • Stijging kwaliteit en klanttevredenheid .

Onderwerpen
Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Visie: Hoe belangrijk is het om opnieuw de visie op catering te bepalen voorafgaand op de aanbesteding?
  • Contractvorm: Welke aspecten zijn belangrijk om tot de juiste contractvorm te komen?
  • Resulaten: Welke resultaten zijn gerealiseerd, zowel financieel als kwalitatief?
  • Modernisering restaurant: Hoe heeft de modernisering van het concept van het bedrijfsrestaurant bijgedragen aan de verbetering van de performance?
  • Contractmanagement: Hoe belangrijk is het contractmanagment? Wat kun je zelf en welke prestatieindicatoren laat je meten door een onafhankelijk adviesbureau?
  • Partnership: Op welke manier stimuleer je partnerschip tussen de cateraar en de opdrachtgever?

Thema-middag : Uitbesteden: van laagste prijs naar kwaliteit
Datum              : 16 december a.s.
Tijd                  : start 1300 uur
Locatie             : Hotel van der Valk, Breukelen
Informatie        : KLIK HIER om naar de SPECIALE WEBSITE te gaan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels