nieuws

Gemeenten aangesproken op onveilige bedrijven

Geen categorie

Gemeenten moeten meer werk maken om de regels voor brandveiligheid bij grote bedrijven die veel gevaarlijke stoffen in huis hebben, te handhaven. Voor veertien gemeenten is het de laatste waarschuwing om orde op zaken te stellen. Dat staat in een brief die minister Tineke Huizinga (Milieu) heeft geschreven aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten VNG […]

Gemeenten moeten meer werk maken om de regels voor brandveiligheid bij grote bedrijven die veel gevaarlijke stoffen in huis hebben, te handhaven. Voor veertien gemeenten is het de laatste waarschuwing om orde op zaken te stellen.

Dat staat in een brief die minister Tineke Huizinga (Milieu) heeft geschreven aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten VNG en de koepel van provincies IPO.

De minister baseert zich op recent onderzoek van de VROM-inspectie onder 340 bedrijven die meer dan tien ton aan gevaarlijke, brandbare stoffen kunnen opslaan. In ruim de helft van de gevallen is de brandveiligheid niet goed geregeld.

Meer weten over brandveiligheid? Kom op 1 december naar de Security Management Actualiteitenmiddag

 

Reageer op dit artikel