nieuws

Gezondheidsanalyse tijdens wc-bezoek

Geen categorie

In Japan hebben ze de nieuwste uitvinding op toiletgebied bekend gemaakt: het Intelligent Toilet. Zodra de wc-bezoeker zichzelf ontlast, wordt zijn of haar gezondheid direct gecheckt. Japanse toiletten staan bekend om hun uitgebreide functies: er waren al kontdouches, parfumspuiters en maskerende geluidseffecten voor al de herrie die men tijdens een wc-bezoek kan maken. Het Intelligent Toilet voert een gezondheidsanalyse uit; […]

In Japan hebben ze de nieuwste uitvinding op toiletgebied bekend gemaakt: het Intelligent Toilet. Zodra de wc-bezoeker zichzelf ontlast, wordt zijn of haar gezondheid direct gecheckt.

Japanse toiletten staan bekend om hun uitgebreide functies: er waren al kontdouches, parfumspuiters en maskerende geluidseffecten voor al de herrie die men tijdens een wc-bezoek kan maken. Het Intelligent Toilet voert een gezondheidsanalyse uit; ontwikkelaar Toto hield als doelgroep de ouderen in gedachten.

Het toilet analyseert de urine op suikergehalte, meet de bloeddruk en lichaamstemperatuur en checkt ook het lichaamsgewicht door een ingebouwde weegschaal. Een architect kwam op het idee toen hij een enorme rij mensen bij het ziekenhuis zag staan voor gezondheidsanalyses. Hij vond dat mensen dat beter thuis konden doen.

De informatie uit de analyse wordt direct op een display getoond dat naast de wc hangt. Die informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar de computer van de wc-bezoeker, zodat hij/zij zelf kan beslissen of hij/zij het door wil sturen naar de dokter.

De wc is beschikbaar voor $4.100 tot 5.850 , afhankelijk van de functies . De pot kan overigens de informatie van maximaal vijf mensen opslaan.

Bron: Gadget.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels