nieuws

GGz Breburg zoekt bouwer met geld

Geen categorie

Laat de bouwer zorgvastgoed realiseren en financieren. De Brabantse instelling voor geestelijke gezondheidszorg GGz Breburg voelt er wel wat voor. Dan heb je financiering en bouw in een hand, stelt Aede Oostra. De facilitair directeur van GGz Breburg – actief in Midden- en West-Brabant rond Tilburg en Breda – kijkt alsof het niets bijzonders is, staat in een artikel van het bouwtijdschift Cobouw.

Toch is de werkwijze nogal ongebruikelijk voor zorginstellingen. 'Dit gebouw huren we', neemt Aede Oostra het kantoorgebouw in Rijen waarin de raad van bestuur zetelt, als voorbeeld. 'Vroeger zouden we zo'n gebouw door een architect laten ontwerpen om het daarna zelf te bouwen. Dat doen we dus niet meer.'

Financiers
Voor de bouw van een 1200 vierkante meter metend kantoorgebouw wordt momenteel een commerciële vastgoedpartij gezocht. Voor gebouwen met een zorgfunctie gaat wat betreft ontwikkeling en financiering de voorkeur van GGz Breburg uit naar corporaties die, zo laat Oostra doorschemeren, meer gevoel hebben bij maatschappelijk vastgoed dan marktpartijen. Zo praat hij momenteel met enkele sociale huisvesters over de realisatie in Breda van een 4500 vierkante meter grote kliniek waar psychiatrische hulp wordt geboden aan ouderen. Naast bouwers, corporaties en vastgoedbeleggers staat Oostra ook open voor andere financiers. Hierbij denkt hij bijvoorbeeld aan PGGM, het pensioenfonds van de zorgsector. 'Dat zou bij wijze van belegging best 10 miljoen euro in zorgvastgoed kunnen steken.' (Bronnen: Cobouw; Quintis)

Reageer op dit artikel