nieuws

Grote overname in Belgische schoonmaaksector

Geen categorie

Het aantal spelers in de Belgische schoonmaaksector dat al meer overnames achter de rug heeft, wordt opnieuw uitgedund door de inlijving van het Antwerpse One Facility Services door het eveneens Antwerpse Gom. Die laatste is een onderdeel van het Nederlandse bedrijfsdienstenconcern Facilicom.  Beide maken deel uit van de top vijf van de sector in Belgie. De Raad […]

Het aantal spelers in de Belgische schoonmaaksector dat al meer overnames achter de rug heeft, wordt opnieuw uitgedund door de inlijving van het Antwerpse One Facility Services door het eveneens Antwerpse Gom. Die laatste is een onderdeel van het Nederlandse bedrijfsdienstenconcern Facilicom. 
 
Beide maken deel uit van de top vijf van de sector in Belgie. De Raad voor de Mededinging moet de overname nog goedkeuren. Die beslissing valt volgens De Tijd de komende weken.
 
Bij One Facility Services zijn enkele bekende figuren betrokken. Destijds waren politicus Steve Stevaert en de ondernemers Christian Van Thillo (De Persgroep) en Philippe van de Vyvere (havenbedrijf Sea-Invest) er onafhankelijk bestuurder. Ook Eric Verbeeck (Interbuild) zit in de raad van bestuur. Zijn zoon controleert One. (belga/adv).

Bron: De Tijd

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels