nieuws

Henri Janssen van SKB: Één ziekenhuis in de Achterhoek

Geen categorie

Er zou één ziekenhuisorganisatie voor de Achterhoek moeten komen, schrijft Henri Janssen, voorzitter van de raad van bestuur van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk, in zijn eerste weblog.

Hij schrijft: 'Op dit moment is de Achterhoek een regio, maar mogelijk is het verstandiger van de regio één grote gemeente te maken, de nieuwe gemeente Achterhoek. Het schaalvoordeel dat ermee behaald wordt, zal zorgen voor een efficiëntere overheid en de daadkracht verhogen. In dat kader zou je overigens ook kunnen denken aan één organisatie voor het voortgezet en hoger onderwijs in de Achterhoek. Ook de ziekenhuiszorg in de Achterhoek zal de krachten moeten bundelen en tot één ziekenhuisorganisatie voor de Achterhoek moeten komen. Dit gaat wat mij betreft verder dan intensieve samenwerking tussen het Slingeland Ziekenhuis en het SKB. Een nieuw ziekenhuis ter hoogte van Varsseveld, ontstaan uit de beide huidige ziekenhuizen, is volgens mij een reële optie. Dit nieuwe ziekenhuis is voor iedereen in de Achterhoek makkelijk te bereiken en garandeert de inwoners van deze mooie regio ook de komende decennia van kwalitatief hoogstaande, maar vooral ook betaalbare zorg.'
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels