nieuws

Hof van Justitie: personeel houdt rechten na uitbesteding

Geen categorie

Als een bedrijf dienstverlening uitbesteedt, blijven de rechten van de werknemers gelden als het gaat om het voorzetten van hetzelfde werk in dezelfde onderneming. Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft dat eind oktober bepaald. Het betrof een zaak over bierbrouwer Heineken, die in 2005 zijn catering uitbesteedde aan cateraar Albron. De arbeidsvoorwaarden van […]

Als een bedrijf dienstverlening uitbesteedt, blijven de rechten van de werknemers gelden als het gaat om het voorzetten van hetzelfde werk in dezelfde onderneming. Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft dat eind oktober bepaald.

Het betrof een zaak over bierbrouwer Heineken, die in 2005 zijn catering uitbesteedde aan cateraar Albron. De arbeidsvoorwaarden van de werknemers die eerder bij Heineken de catering verzorgden waren bij de cateraar minder, waardoor ze naar de rechter stapten..

De vakbond is blij met de uitspraak, die een einde maakt aan een jarenlang slepende zaak.
Neemt het gerechtshof in Amsterdam de uitspraak over, dan kunnen de circa vijftig werknemers die Albron van Heineken heeft overgenomen met terugwerkende kracht het loon claimen dat zij bij Heineken ontvingen. Bij Albron verdienden zij volgens de vakbond gemiddeld 35 procent minder. (bron: ANP)

Reageer op dit artikel