nieuws

Informatiekaart HNW en duurzaamheid gepubliceerd

Geen categorie

Het programmabureau Leren voor Duurzame Ontwikkeling (LvDO) heeft voor organisaties die de HNW-principes toepassen en dit willen combineren met duurzame ontwikkeling, een nieuw hulpmiddel ontwikkeld: de informatiekaart. Deze interactieve 'informatiekaart' geeft snel inzicht in de principes van Het Nieuwe Werken en de raakpunten met duurzame ontwikkeling. Het programmabureau Leren voor Duurzame Ontwikkeling (LvDO) heeft dit […]

Het programmabureau Leren voor Duurzame Ontwikkeling (LvDO) heeft voor organisaties die de HNW-principes toepassen en dit willen combineren met duurzame ontwikkeling, een nieuw hulpmiddel ontwikkeld: de informatiekaart.
Deze interactieve 'informatiekaart' geeft snel inzicht in de principes van Het Nieuwe Werken en de raakpunten met duurzame ontwikkeling. Het programmabureau Leren voor Duurzame Ontwikkeling (LvDO) heeft dit nieuwe hulpmiddel ontwikkeld voor organisaties die de HNW-principes toepassen en dit willen combineren met duurzame ontwikkeling.

Verankering duurzaamheid
P&O-managers spelen een belangrijke rol in de verankering van duurzaamheid in de organisatie. Met het ontwikkelen van strategisch personeelsbeleid, werving en selectie, training en opleiding, begeleiding en coaching en ondersteuning van management in de lijn, maar ook ontwikkeling van mobiliteitsbeleid en ICT-beleid zijn er veel mogelijkheden om duurzaamheidsprincipes te introduceren en te borgen.
De informatiekaart helpt organisaties die met personeelsbeleid en HNW willen bijdragen aan duurzaamheid. Op deze manier wordt ook invulling gegeven aan het sociale aspect van duurzaamheid ofwel de 'People' van People, Planet en Profit.

Criteria
De kaart is ontwikkeld in samenwerking met het ECLO (rijksnetwerkorganisatie voor Leren en Ontwikkelen), het P&O-overleg grote gemeenten (POGG) en de werkgroep Het Nieuwe Werken van het project Ambtenaar van de Toekomst.
In drie sessies met 45 deelnemers uit diverse overheden en bedrijven werden de criteria geformuleerd die door de Argumentenfabriek verder zijn uitgewerkt en gerubriceerd. De  informatiekaart is ook uitgangspunt bij de LvDO expertmeeting die op de Dag van de Duurzaamheid (11 november 2010) in samenwerking met NVP, NvO2, POGG en de Baak wordt georganiseerd.

Meer informatie
De interactieve informatiekaart 'Het Nieuwe Werken' kan worden gedownload via http://www.lerenvoorduurzameontwikkeling.nl/.
De informatiekaart is ook op A3 formaat verkrijgbaar bij het programmabureau LvDO. Aanvragen kan per e-mail aan info@LVDO.nl .

Kijk ook op het Facto-dossier over HNW. 

Reageer op dit artikel