nieuws

Klink: geen garantie voor basisziekenhuis op Walcheren

Geen categorie

Minister Ab Klink van VWS geeft de Tweede Kamer geen garantie dat Walcheren een basisziekenhuis houdt. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC).

De bewindsman stelde tijdens een spoeddebat op 6 oktober dat hij zich zal inspannen voor een volwaardig ziekenhuis op Walcheren, maar dat het niet reeël is. Er is te weinig geld, te weinig personeel en er zijn te weinig patiënten. Als de Tweede Kamer wél een volwaardig ziekenhuis wil op Walcheren, dan moet er flink wat geld bij, aldus Klink.
De minister zei ook dat de raad van bestuur te hoge verwachtingen heeft gewekt.

Intensive care
Als de directie van het Admiraal de Ruyter ziekenhuis het niet verantwoord vindt om de intensive care in Vlissingen open te houden, dan moet die worden gesloten, schreef Klink eerder in een brief aan de Tweede Kamer. Klink stelt dat er weliswaar volgens de richtlijnen niet meer gesproken kan worden over een intensive care level 1. 'Maar met de IC+faciliteit blijft het in de toekomst mogelijk kwalitatief net zo goede acute opvang, stabilisatie en nabeademingen in Vlissingen aan te bieden. Patiënten zullen, indien langer intensieve zorg noodzakelijk is, na de acute opvang en stabilisatie vervoerd moeten worden naar Goes.'
Klink schrijft verder dat zijn voorkeur uitgaat naar een volwaardig ziekenhuis in Vlissingen. 'Als het echter om kwaliteitsoverwegingen niet mogelijk is bepaalde functies in Vlissingen overeind te houden, dan is concentratie in dit geval in Goes ten behoeve van het zekerstellen van de kwaliteit van zorg voor de acute en hoogcomplexe patiënt onvermijdelijk.'

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels