nieuws

Onderhandelingen cao particuliere beveiliging vastgelopen

Geen categorie

De onderhandelingen voor een nieuwe cao Particuliere Beveiliging zijn begin deze week vastgelopen. De werkgevers hadden volgens de vakbonden voorafgaand aan de laatste onderhandelingsronde een totaalbod toegestuurd met de boodschap dat zij alle punten daarin moesten accepteren en niet op onderdelen konden onderhandelen. In dit totaalbod stonden onder andere voorstellen over een inhaalurensystematiek, versnipperen van […]

De onderhandelingen voor een nieuwe cao Particuliere Beveiliging zijn begin deze week vastgelopen. De werkgevers hadden volgens de vakbonden voorafgaand aan de laatste onderhandelingsronde een totaalbod toegestuurd met de boodschap dat zij alle punten daarin moesten accepteren en niet op onderdelen konden onderhandelen. In dit totaalbod stonden onder andere voorstellen over een inhaalurensystematiek, versnipperen van de ADV in uren, een wachtdag bij ziekte voor iedereen, en géén loonsverhoging maar een eenmalige uitkering.

De vakbonden gingen hiermee niet akkoord en formuleerden daarop zelf een eindbod, waarin onder andere werd voorgesteld een cao met een looptijd van 1 jaar af te sluiten, behoud werkgelegenheid bij contractswisseling voor iedereen die langer dan een jaar op een object werkt, ORT aanpassing, en een loonsverhoging van 1,11%. De werkgevers hebben dit eindbod afgewezen.

De vakbonden gaan nu de achterban raadplegen. Acties worden niet uitgesloten.

Werkgeversorganisatie VPB schetst in een persbericht de gang van zaken iets anders en stelt dat de vakbonden een bom onder het cao-overleg hebben gelegd. De VPB acht verder de handelwijze van de vakbonden onverantwoord, en schrijft dat zij hiermee de problemen in de branche miskennen. 

Reageer op dit artikel