nieuws

Opleiding tot tandarts moet fors uitgebreid

Geen categorie

Voor tandartsen moeten veel meer opleidingsplaatsen komen. Directeur Victor Slenter van het Capaciteitsorgaan, een adviesorgaan van de regering, heeft woensdag 29 september 2010 een bericht in Trouw daarover bevestigd.

Op het moment zijn er 240 opleidingsplaatsen. Er is volgens Victor Slenter geen tekort aan tandartsen, omdat er volop buitenlandse tandartsen naar Nederland komen. 'Ze werken hier graag, want de verdiensten zijn goed', zegt hij. Toch vindt hij dat Nederland niet afhankelijk moet worden van die stroom migranten uit bijvoorbeeld België en Duitsland. 'Stel dat ze plotseling wegblijven, dan zitten we hier zonder.'

Uitbreiding
Slenter adviseert het ministerie van Volksgezondheid het aantal opleidingsplaatsen in Nederland uit te breiden tot 320 of vierhonderd. Het Capaciteitsorgaan doet de komende tijd nader onderzoek om het aantal nog preciezer te kunnen aangeven.
De adviezen van het Capaciteitsorogaan worden doorgaans overgenomen door de minister van Volksgezondheid.

Reageer op dit artikel