nieuws

Platform op internet moet bedrijven en investeerders ‘koppelen’

Geen categorie

Het nieuwe online-platform Kapitaalplaza.nl wil niet-genoteerde MKB-bedrijven toegankelijk maken voor investeerders. Mede-oprichter Quirijn Haak (38), bedrijfseconoom financieringsvraagstukken, heeft grote ambities, zo vertelde hij in een mini-intervew in het Financieele Dagblad.

"Kapitaalplaza kan het beste worden omschreven als een LinkedIn dat is gecombineerd met een financieringsplatform", zegt Haak in het fd. "Een voorbeeld: een bedrijf heeft een grote order ontvangen en heeft euro 250.000 nodig om die te kunnen uitvoeren. Beleggers kunnen dit dan financieren. We hanteren voor beleggers een ondergrens van 50.000 euro omdat we we naast bemiddelden particulieren ook institutionele beleggers aantrekken."

Volgens Haak is de groei in het MKB te groot om die uitsluitend door banken te laten financieren: "Twee derde van de Nederlandse MKB-bedrijven zegt de komende jaren te gaan groeien. De banken kunnen dit niet allemaal faciliteren. Ook weten bedrijven sinds de kredietcrisis dat ze naar verschillende financieringsmogelijkheden moeten kijken. Daarnaast laten beleggers flinke rendementen liggen door niet in de eigen economie te beleggen."

 

Haak liet het FInancieele Dagblad weten beghoorlijke ambities te koesteren: Kapitaalplaza wil binnen één tot twee jaar zo'n 100 tot 200 miljoen euro aan financieringen hebben uitstaan. Haak: "Het is de bedoeling te groeien naar euro 1 mrd à euro 2 mrd, maar dat is afhankelijk van de snelheid waarmee institutionele beleggers als pensioenfondsen ons opnemen als onderdeel van de portefeuille. Mede door partners als accountants en adviseurs, steun van Economische Zaken en MKB-organisaties, kunnen we nu starten en geld gaan verdienen."

 

(Bron: het Financieel Dagblad)

Reageer op dit artikel