nieuws

Powerdressing heeft zin

Geen categorie

Powerdressing heeft zin

De mening van consultants wordt serieuzer genomen als zij een mooi maatpak dragen en een dure auto rijden. Dat is de conclusie van het proefschrift ‘Let Me Give You a Piece of Advice – Empirical Papers about Advice Taking in Marketing’ van Stefanie Tzioti van de Erasmus Universiteit.

Tzioti stelt dat expertise niet altijd de grootste reden is om advies van iemand aan te nemen. Volgens haar is er veel meer bereidheid om een advies aan te nemen van een persoon die een pak en een auto van het juiste merk heeft, zelfs als hij helemaal geen expertise heeft. Maar daarnaast spelen ook de rechtvaardiging van het advies en de senioriteit van de adviseur een belangrijke rol. Werknemers zouden zich meer bewust moeten zijn van de factoren die leiden tot het overnemen van een advies, meent Tzioti. 

Reageer op dit artikel