nieuws

Slechts weinig managers kennen werkkostenregeling

Geen categorie

Slechts 1 op de 7 managers en professionals kent de nieuwe werkkostenregeling die op 1 januari 2011 wordt ingevoerd. Dat is een van de uitkomsten van de tiende ICT Barometer die is gepubliceerd door Ernst & Young. Ernst & Young onderzocht de effecten van de crisis op de arbeidsmobiliteit, salarisontwikkeling en het personeelsbeleid onder ruim 600 managers en professionals.

Uit het onderzoek naar de nieuwe fiscale regels op het gebied van de werkkosten bleek niet meer dan 15% van de managers en professionals de nieuwe fiscale behandeling van de werkkosten te kennen. Drie op de tien organisaties hebben een telewerkregeling (33% tegen 45% het jaar daarvoor). Hiervan hebben twee op de tien de impact van de werkkostenregeling op de telewerkregeling onderzocht (mits ze bekend waren met de regeling). Ook bleek dat van alle ondervraagde organisaties 9% de impact onderzocht op de personeelskosten van de vergroening van de arbeidsvoorwaarden.

Jan-Bertram Rietveld, partner van Ernst & Young: “En dat zijn juist zaken, die de nieuwe generatie managers/professionals belangrijk vindt bij het zoeken naar een nieuwe baan. Werkgevers lopen daarmee het risico dat ze niet goed aan sluiten bij de wensen van de grote groep die aangeeft het komende jaar op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Door slim om te gaan met de kansen die de werkkostenregeling biedt, kan een werkgever zich relatief eenvoudig en goedkoop onderscheiden op de arbeidsmarkt.”

Download HIER de complete ICT-Barometer (pdf)

Reageer op dit artikel