nieuws

Sterke daling van aantal faillissementen

Geen categorie

Het aantal faillissementen is in het derde kwartaal van dit jaar sterk afgenomen. In totaal gingen 1557 bedrijven over de kop, 20 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Toen waren het er 1938.

Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau Dun & Bradstreet, zo meldt het Algemeen Nederlands persbureau.

''Voor het tweede kwartaal op rij is een significante daling te zien van het aantal faillissementen'', aldus Sabine Besselink van Dun & Bradstreet. ''Het aantal bedrijven dat bankroet gaat ligt beduidend lager dan in 2009, maar nog wel ruim boven het niveau van 2008, vóór de economische crisis.''

Het aantal faillissementen daalde in alle provincies, maar de mate waarin verschilt sterk per provincie. In Friesland daalde het aantal met 48 procent het sterkste. Zeeland en Groningen sloten de rij met een daling van slechts 2 procent.

Ook tussen sectoren bestaan grote verschillen. In de landbouw en visserij daalde het aantal faillissementen met 36 procent, in de transportsector met 26 procent. In de bouw nam het met 10 procent af en in de groothandel slechts 2 procent.

Reageer op dit artikel