nieuws

Syntens: Helft MKB’ers kan meer uit organisatie halen

Geen categorie

Uit gesprekken die het innovatienetwerk Syntens voerde met MKB-ondernemers in Zuid-Nederland blijkt dat gemiddeld 50% het strategisch en organisatorisch beter kan doen. In de afgelopen twee jaar zijn duizend gesprekken gevoerd door Syntens in het kader van de campagne De ToekomstBedrijven. Ook financiering en het verkrijgen van technische kennis vraagt om verbetering, zo concludeert Syntens.

Het innovatievermogen van MKB-bedrijven is voor verbetering vatbaar, zegt Syntens-projectleider Sjef van Herpt: ‘Veel ondernemingen willen groeien en innoveren. Maar hoe krijgen ze dat voor elkaar? Door deze duizend ondernemingen te toetsen aan ons innovatiegroeimodel, kwamen we erachter dat het vaak wel goed zit met de bedrijfscultuur, de vaardigheden en het aantal ideeën om zaken te veranderen. Maar minder goed op orde zijn de strategie, financiën, interne organisatie en het verkrijgen van technische kennis.’

De ToekomstBedrijven bestaat uit een gesprek waarin de toekomstplannen van de ondernemer centraal staan. Gekeken wordt naar de drempels die men ervaart. De Syntensadviseur brengt de ondernemer vervolgens in contact met relevante organisaties binnen het innovatienetwerk. Er zijn intussen 710 vervolgacties opgestart. Het innovatienetwerk bestaat o.a. uit innovatieve ondernemers, kennisinstellingen, Kamer van Koophandel, Regionale ontwikkelingsmaatschappijen en Syntens. ToekomstBedrijven richt zich op MKB-bedrijven uit de industrie en stuwende zakelijke dienstverlening.

Meer informatie op de website van Syntens

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels