nieuws

Tarieven externe inhuurkrachten IT flink gedaald

Geen categorie

De daling van de tarieven van extern IT-personeel die vorig jaar inzette, is ook dit jaar doorgezet. In de rest van het jaar zullen deze tarieven stabiliseren. Dat blijkt uit de ICT-Barometer van Ernst & Young. Vooral bedrijven in de dienstensector hebben geprofiteerd van de daling van de inhuurtarieven. Hetzelfde geldt voor de grote bedrijven […]

De daling van de tarieven van extern IT-personeel die vorig jaar inzette, is ook dit jaar doorgezet. In de rest van het jaar zullen deze tarieven stabiliseren. Dat blijkt uit de ICT-Barometer van Ernst & Young.

Vooral bedrijven in de dienstensector hebben geprofiteerd van de daling van de inhuurtarieven.
Hetzelfde geldt voor de grote bedrijven (meer dan 500 werknemers).
Deze bedrijven zeggen dat de tarieven voor externe IT-ers zijn gedaald met 3,5 procent.
Bedrijven in de dienstverlening geven aan dat de tarieven voor externe IT-ers zelfs met 4,7 procent zijn gedaald.

"De vooruitzichten voor de komende 12 maanden worden minder dramatisch ingeschat", zegt Casper Kruijt van Ernst & Young.
"Grote bedrijven en dienstverleners verwachten een stijging van respectievelijk 1,5 en 1,1 procent. Daarmee wordt het oude niveau nog niet gehaald, maar het is in ieder geval al een verbetering."

Een opvallend resultaat uit het onderzoek is dat bij 1 op de 3 organisaties een zzp-keurmerk een positief effect zou hebben op het aantal zelfstandigen dat men in dienst zou nemen. Ruim de helft van de organisaties zou een dergelijk keurmerk steunen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels