nieuws

Tijdelijke werkafspraak voor declaratie ggz-zorgaanbieders

Geen categorie

Vrijgevestigde zorgaanbieders in de tweedelijns GGZ hoeven voorlopig geen diagnosegegevens op hun declaraties aan zorgverzekeraars te zetten. Dit levert echter problemen op bij de controle van de declaraties door de zorgverzekeraars. Daarom is er nu een tijdelijke werkafspraak.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft op 2 augustus 2010 de vrijgevestigde zorgaanbieders in de tweedelijns ggz voorlopig ontslagen van de verplichting diagnosegegevens te vermelden op hun declaraties. Deze situatie ontstond omdat het CBb de Beslissing op Bezwaar (BOB) van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op die datum vernietigde. Het is nu aan de NZa om een nieuwe BOB te nemen.

Tijdelijk uitgangspunt
In afwachting van de door de NZa te nemen BOB is voor vrijgevestigde zorgaanbieders, die geen diagnose willen vermelden, besloten om een tijdelijk uitgangspunt met betrekking tot declaraties te hanteren. Dit uitgangspunt houdt kortweg in dat de betreffende zorgaanbieders de diagnosecode kunnen vervangen door nullen.

Meer informatie over de tijdelijke werkafspraak.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels